perjantai 7. helmikuuta 2014

Kasvoin asiantuntijaksi omassa ammatissani

Bioanalyytikko (AMK) Henna Laitinen opiskelee ylempää AMK-tutkintoa terveyden edistämisen koulutusohjelmassa.

"Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaminen oli mielessäni jo ammattikorkeakoulusta valmistumisestani lähtien. Halusin hakea koulutukseen mahdollisimman pian. Kun olin ollut työssä kolme vuotta, laitoin hakupaperit TAMKiin. Valitsin terveyden edistämisen koulutuksen, koska opintoihin kuuluu laajasti johtamisen opintoja. Johtamisen opintoja on koulutuksessa 30 opintopistettä. Opiskelun aikana perehdytään ikääntyvien ja pitkäaikaispotilaiden terveyden edistämiseen. Terveyden edistämisen koulutusohjelmasta valmistuneet toimivat joko asiantuntija- tai esimiestehtävissä sosiaali- ja terveysalalla.

Opiskelu työn ohessa on rankkaa, mutta se antaa myös omaan työhön paljon energiaa ja uusia tuulia. Opiskelu on avannut silmäni ja olen alkanut työpaikallani katsomaan asioita uudella tavalla. Oma ammatillinen kehittymiseni on ollut huimaa opintojen aikana ja minusta on kasvanut omassa ammatissani asiantuntija.

Opintoihin voi jäädä koukkuun 


Opintojen alussa kasataan moniammatilliset tiimit, joissa tehtäviin pureudutaan. Jokaisella tiimiläisellä on erilainen ammattitutkinto sekä elämän- ja työkokemus, joten tämä on todella iso rikkaus tehtäviä tehdessä. Eri tehtävissä jokainen tiimiläinen pääsee näyttämään osaamistaan ja vahvuuksiaan, samalla muidenkin tiimiläisten tieto ja taito asiasta kasvavat. Tiimiläisten tuki ja tsemppaaminen auttaa jaksamaan tiukkojen paikkojen yli.

Suosittelen ylemmän ammattikorkeakoulun opintoja jokaiselle, joka haluaa kehittää omaa kokemustaan ja vahvistaa ammattitaitoaan. Kannattaa varoa kuitenkin, sillä opiskeluun voi jäädä koukkuun ja kohtaa huomaakin suunnittelevansa jo uusia opiskelumahdollisuuksia. "

Henna Laitinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti